Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изгоря автобус на градския транспорт във Велинград

Снимка: БГНЕС

Автобус на градския транспорт във Велинград изгоря напълно. В превозното средство не е имало хора, съобщава БГНЕС.

Автобусът е изпълнявал редовен курс по основната линия на градския транспорт във Велинград и е бил спрял на последна спирка в квартал „Каменица”, но с работещ двигател. Той е собственост на фирма “Чепино автотранспорт”.

В следствие на топлинната вълна и огъня са нанесени щети по автомобил и къща в съседство. Все още не е ясна точната причина за възникване на пожара.

Сигналът за пламналия автобус е подаден на тел. 112 тази сутрин в 8.46 часа. Незабавно към мястото на инцидента бил насочен противопожарен автомобил с дежурната смяна огнеборци.

От пресцентъра на пожарната съобщиха, че погрешно подаден сигнал е забавил пристигането на противопожарния автомобил. На спешния телефон 112 е съобщено, че гори автобус на местостоянка в квартал "Чепино", което е в другия край на града. Едва след пристигане на място огнеборците установили, че автобусът е в района на квартал "Каменица". Шофьорът е направил опит да загаси огъня с наличните средства, но не е успял. Огнеборците са изгасили автобуса, но той е изгорял напълно.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени