Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чепеларци затвориха за два часа пътя Смолян – Пловдив

| обновено на 13.12.18 в 13:37
Снимка: Радио Пловдив

Протестиращи жители на Чепеларе затвориха днес за два часа главния път Смолян – Пловдив с искане да се запази Районната прокуратура в града.

По основния път се образуваха дълги колони от чакащи автомобили и от двете страни.

„Искаме да си остане прокуратурата в Чепеларе, защото всички бягат към Смолян“, каза един от протестиращите.

„Аз съм тука, за да отстоя моите права и като гражданин на Чепеларе да защитя прокуратурата. Доводите за затварянето на прокуратурата са много нелепи от страна на ВСС. Имайки предвид, че Чепеларе е на такова място, което се използва като туристическа дестинация, визирам Пампорово, още повече, че предстои след година и половина отваряне на гранично-пропускателен пункт на Рудозем“, добави друг.

„Не всеки може да тича постоянно с рейса, не мисля, че е нужно. Самият град не трябва да затъва и ние трябва да помогнем с това – да не затъне“, посочи трети.

Това бе четвърти по ред протест на чепеларци.

През това лято Инициативният комитет в защита на прокуратурата организира два протеста със затваряне на движението по главния път, но тогава имаше график за пропускане на автомобилите. Третият протест беше пред сградата на Висшия съдебен съвет в София, където над 70 души от града под Мечи чал с гайди и плакати изразиха несъгласието си срещу готвената реформа, според която Районната прокуратура в родопския град ще остане да действа като звено на тази в Смолян.

Освен прокуратурата в Чепеларе от началото на следващата година ще бъде закрита и тази в Мадан.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна