Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВМРО видя в кампания за толерантност гавра с "вековната ценностна идентичност на българите"

Снимка: Пресцентър на ВМРО

"Заснемането на фотоси на гей-двойки пред държавни институции и поставянето им на ключови места в големите градове на страната, в навечерието на един от най-големите християнски празници Рождество Христово е демонстрация на арогантност и гавра с вековната ценностна идентичност на българите".

Това се казва в позиция на ВМРО – Българско национално движение по повод монтираните в Бургас и Варна рекламни пана с прегърнати мъжки и женски двойки на ключови кръстовища. Надписът им гласи „Няма страшно, това е просто ЛЮБОВ“ и „Различни хора, равни права“. Координатор на проекта „Заедно за правата на ЛГБТИ в България“ е фондация „Работилница за граждански права“. Финансиран е по програма „Права, равенство и гражданство“ на ЕК. Предстои подобни рекламни пана да бъдат монтирани в София и Пловдив, отново на централни места, в непосредствена близост до институции на държавната власт.

"Кой и защо позволява на бюрократите в Брюксел да разработват и финансират подобни проекти, чиито внушения, заедно с объркания модел на интеграционна политика спрямо бежанския поток, поставиха началото на края на културата и християнските устои на Стария континент? Всички тези въпроси ние ще поставим пред ЕК и Съвета на Европа чрез нашия представител в ЕП и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки, като ще поискаме официални отговори", заявяват още от ВМРО.

Те настояват билбордовете да бъдат свалени и да не бъдат издавани разрешителни за поставянето на нови.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна