Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стоеви спечелиха гейм, но отстъпиха на южнокорейки

Габриела (вляво) и Стефани Стоеви
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бадминтонистките Габриела и Стефани Стоеви спечелиха първия си гейм, но загубиха и в третия си мач в група „Б“ на заключителния турнир на най-добрите, който се провежда в Гуанджоу, Китай, и е с награден фонд 1,5 милиона долара.

В дебюта си на финалите европейските шампионки отстъпиха на Ли Со Хи/Шин Сьон Чан (Южна Корея) с 14:21, 21:14, 9:21.

Мачът беше равностоен. В първия гейм се премина през няколко равенства, последното при 8:8 точки, преди седмите в света азиатки да стигнат до 11:8 при задължителната почивка. При 20:11 Ли и Шин имаха девет възможности за спечелване на частта и успяха при третата.

В следващия гейм Стоеви също бяха равностойни. И пак след няколко равенства (за последно при 10:10) корейките взеха преднина от точка на паузата – 11:10. Сестрите от Хасково поведоха и аванса им стигна до три точки при 15:12 и 16:13 и 17:14. След това те увеличиха преднината си и стигнаха до 20:14. Българките спечелиха първия си гейм на финалите в Гуанджоу при първия шанс след късо перо на Габриела Стоева.

Решителната част започна под диктовката на южнокорейките. При 4:10 деветите в ранглистата Габриела и Стефани спечелиха разиграване, в което имаше 106 удара. До края на гейма Ли и Шин не отстъпиха инициативата и спечелиха с 21:9.

Сестри Стоеви се връщат в България и ще присъстват на церемонията за избора на спортист на годината, която ще се проведе на 20 декември. Бадминтонистките за втори път са в десетката на най-добрите.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени