Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поскъпват лифт-картите за зимния сезон в Банско

Снимка: БГНЕС

Цените на лифт-картите в ски зона Банско ще бъдат по високи през зимния сезон, който се открива утре, 15 декември. Това обявиха от дружеството-концесионер, като  посочиха, че основната причина е повишената цена на електроенергията.

Дневната карта за ползване на ски съоръженията, която досега беше 58 лева  е с нова цена от 65 лева, като увеличението е 12%. Абонамент за целия  сезон  струва 1500 лева.

Тъй като работим с много гориво и електроенергия, обясни директорът по маркетинг Иван Обрейков.

Има обаче намаления за семейните пакети и 20 дневните карти, каза той, като допълни, че се разширява обхватът на  символичната цена от един лев, която досега беше само за децата до 7 годишна възраст.

„За пенсионери над 75 години също е 1 лев, за пенсионери под 75 са на цената на детската карта. Също така, за хора в неравностойно положение цената за кабинката е 1 лев, ако са заедно с придружител – също 1 лев“, каза Обрейков.

Другата новост  тази година е свързана с  опазването на планината от пластмасови  отпадъци.

„Всичко минава в стъкло. Хартиени чинии и чаши с дървени лъжички и вилички, сламки от бамбук, само и само да спрем замърсяването“, добави директорът по маркетинг на дружеството концесионер.

Откриването на сезона  ще бъде на Бъндеришка поляна с традиционното състезание „ Влез в отбора на шампионите“, които тази година са Марк Жирардели и  Патрик  Ортлиб.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна