Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зимният сезон в Банско стартира с много сняг и обработени писти

В Боровец Петър Попангелов заедно с децата от ски клубовете в Боровец пуснаха първата седалка на лифта

| обновено на 15.12.18 в 12:44
Снимка: Иван Обрейков

В Банско днес откриват зимния сезон с много сняг и обработени писти, въпреки че времето бе капризно - сутринта имаше слънце, след това гъста мъгла, а по обед - лек дъждец.

Изключително удоволствие е да се кара по седемте обработени писти в Банско, има достатъчно сняг. Всъщност старта беше даден със спусканията на отборите на шампионите.

Около 15 състезатели, повечето от които, разбира се, са любители, влязоха в отборите на Марк Жирардели и Мария Фиркова, нашата алпийка. За съжаление поради заболяване Патрик Ортлиб не може да дойде, но тя караше с неговото име.

Малко преди обед станаха ясни резултатите - отборът на Марк Жирардели е първи. Той ще спечели и купата, а и стана първият по време, никой не успя да бие Марк Жирардели, естествено. Той си спечелва и сезонна карта за  ски зона "Банско".

Около 13 часа ще започне най-атрактивното през годините състезание на Бъндеришка поляна. Това са ловци на съкровища. 28 награди са зарити в снега, сред тях и ключ за чисто нов автомобил. Над 350 са участниците в това състезание, заявили интерес.

След концерта на Гери-Никол честванията се пренасят в град Банско с кулинарно шоу на Ути Бъчваров. Официалното откриване е с много илюминации, светлинно шоу и изпълнение на фолклорни състави.

Днес официално започна зимния сезон и в курорта Боровец. Българската ски легенда Петър Попангелов заедно с децата от ски клубовете в Боровец по традиция пуснаха първата седалка на лифта.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени