Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оле Гунар Солскяр пое Манчестър Юнайтед (обновено)

| обновено на 19.12.18 в 11:33
Оле Гунар Солскяр се завръща на "Олд Трафорд" в нова роля.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Легендата на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяр беше назначен за мениджър на отбора, съобщи официалният сайт на 20-кратния шампион на Англия. Негов асистент ще бъде Майк Фелан, също бивш футболист на "червените дяволи". В екипа остават Майкъл Карик и Киерън Макена.

Норвежецът, който е на 45 години, е вкарал 126 гола за „червените дяволи“ в своите 11 сезона на „Олд Трафорд“, включително и победния на финала в Шампионската лига през 1999 г., ще замени Жозе Моуриньо и ще води тима до края на сезона.

От клуба припомнят, че през 2008 година Солскяр беше наставник на "Б" отбора на Юнайтед.

Първият мач на новия мениджър ще бъде в събота срещу Кардиф като гост. Точно с уелския отбор Солскяр изпадна от Висшата лига през 2014-а и след това беше уволнен след слаб старт в Чемпиъншип.

Снощи официалният сайт на Манчестър Юнайтед  обяви новината с видео от попадението на нападателя срещу Байерн тогава и съобщение: „Солскяр ще бъде нашият временен мениджър. 20 сезона след спечелването на требъла с ТОЗИ гол на „Камп Ноу“.

Малко по-късно новината и клипът бяха свалени от уебстраницата на клуба.

В момента Оле Гунар е треньор на норвежкия Молде, но шампионата в скандинавската страна се подновява чак през март.

Премиерът на Норвегия Ема Солберг дори поздрави Солскя за назначението в социалните медии. „Велик ден за норвежкия футбол! Успех при контрола на „червените дяволи“, написа Солберг, която също изтри поста си малко по-късно.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна