Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Л. Костадинов: "Пиар акцията" с Жирардели изигра лоша шега на "Юлен" и на правителството

Банско
Снимка: БТА


„Фарсът с обявяването на Марк Жирардели като собственик на „Юлен“ не санира проблема, че там има надвзети площи, неплащане на такси и задължения в продължение на години, незаконосъобразно строителство и в крайна сметка увреждане на природата“. Това заяви пред БНР юристът Любомир Костадинов – основател на гражданска група „За Витоша“.
      

„Няма как всичко това с магическа пръчка да изчезне. Остава в цялата публика на този цирк съмнението, че в момента се прави просто една доста нескопосана пиар акция преди традиционните, станали вече в последните 6 години, „подаръци“ за тази и свързани с нея фирми между Коледа и Нова година, когато може би Министерският съвет ще одобри или подготви поредно някое скандално решение. Очевидно това е време за „подаръци“ за олигархията. Друго обяснение, освен като отвличане на вниманието от преговорите за промяна на концесионния договор, от скандалите – виждате какви законопроекти се прокарват за задържания и ограничаване на човешки права, само в такъв план мога да разсъждавам“, коментира Костадинов в предаването „Хоризонт до обед“.

„Ако Жирардели беше станал през 2016 г. собственик на тази фирма, той щеше да го обяви публично и щеше да прави пиар акции, за да привлича посетители, а той очевидно не го прави, което е странно“, каза още юристът. Според него „пиар акцията“ с обявяването на Жирардели като собственик е изиграла лоша шега на „Юлен“ и на правителството.

„Пиар акцията с Жирардели не е много ясно как точно се връзва с „Витоша ски“, смята Любомир Костадинов. Според него нещата по скоро са свързани на политическо ниво: „Когато се обслужват интересите на тези две фирми, които са свързани, може би ще се обслужи както едната, така и другата“.

„Миналата седмица на заседание на работна група в Общинския съвет се гласува една куха, но доста силна политическа декларация, подкрепяща Министерството на спорта, което иска да се променя плана за управление на Витоша. Самата конструкция е абсурдна. Беше показателно поведението на общинските съветници и тезите, които те изтъкваха. Така че може да се очаква в близко време, ако нещата с Банско вървят по някакви групи сценарии, да се стигне и до нова ситуация и с Витоша“, изказа мнение Костадинов и добави:

„Очевидно общината е доста притеснена от своето бездействие по отношение на Витоша, а идват избори. Може да се очакват пиар акции. Може да се очакват различни отстъпки в полза на собственика на съоръженията. На Витоша няма концесия. Собственикът на съоръженията няма права върху пистите, няма права да поставя допълнителни съоръжения, дори няма права за строеж. Ако неговите съоръжения бъдат премахнати, този инвеститор ще бъде сменен. Общината има много силен лост да му въздейства, но тя прави всичко възможно да не го направи. Възможно е и да видим нов собственик“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна