Eмисия новини
от 03.00 часа

БНР със слушателски сигнал до “Градска мобилност“-Плевен за неправилна глоба

Иван Георгиев от Плевен потърси БНР заради, според него, неправилна глоба след поставена глоба в рамките на синята зона в града. Мястото за платено паркиране в района на автогарата обаче, по неговите думи, не било обозначено, което води до несправедливи наказания.

“Спирам при сладкарница “Нарцис“ на автогарата - там, където е кръговото, и се връщам след 15-20 минути и ми е поставена скоба, а там няма никакъв знак“, казва той.

Той настоява от “Градска мобилност“ – да поставят знак “забранено спирането“, дори да бъде и този, който е за синя зона, но да има знак там от двете страни. "Това е един капан там. Капан за балъци“.

Потърсихме Иваница Бояджиева, директор на общинското предприятие “Градска мобилност“ за отговор:

“В конкретния случай зоната е обособена, съгласно схемата, одобрена и разработена схема – знак, който оказва зона за платено почасово паркиране е поставен изцяло правилно, видимо е, когато се съобразяват пътните знаци и посоката на движение“.

“Конкретният водач се е включил в кръговото движение около площад “Иван Миндиликов“от второстепенна улица “Алеко Константинов“ и при включването си в движението е пропуснал вероятно да види пътния знак Г2, който означава “движение само надясно след знак“, посочи още тя.

През празничните дни плевенчани и гости на града могат да паркират свободно, без да заплащат за местата в синята зона.

2 януари 2019 г. е първият работен ден на синята зона в Плевен.

Още от
Паметен знак за еврейските мъже, изпратени на трудов лагер в Неделино и барелеф на акад. Николай Кауфман сложени в парка, който от 3-ти юли носи името на известния фолклорист.

Неделино – кръстопътен свят

публикувано на 17.07.19 в 09:05

На какво се смеят хората в село Пчела

публикувано на 15.07.19 в 15:52