Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прехвърляне на община бави бизнес плана на ВиК Стара Загора

Бизнес планът за развитието на ВиК Стара Загора ще бъде разгледан от КЕВР в началото на следващата година. Забавянето се дължи на необходимост община Тополовград да бъде прехвърлена от старозагорското дружество към ВиК Хасково, което изисква време.

Оформянето на документацията по прехвърлянето е причината КЕВР да не приеме преди Нова година бизнес плана на ВиК Стара Загора, потвърди инж. Румен Райков - управител на дружеството.

„Това е документално оформено и се счита за прехвърлено от 1 януари 2019-а. Тогава ще започнат да ни гледат бизнес-плановете“, каза той.

Старозагорци плащат 1,81 лв. помпажна вода, като към нея обаче се начислява отвеждането на мръсната вода и пречистването.

Възможно е увеличение на цената през пролетта заради изискването за уеднаквяване на цените в целия регион, както и заради изискванията на Европейската банка, за да финансира мащабен проект за 100 милиона лева в област Стара Загора. Той предвижда подмяната на тръбопроводи и канализация, обясни Румен Райков. Увеличението ще е до 10 стотинки за кубик.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени