Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият бизнесплан на ВиК-Хасково ще бъде представен през януари

Новият бизнесплан на ВиК-Хасково ще бъде представен през януари, заяви областният управител Станислав Дечев. В същото време според Федерацията на потребителите водата в Хасково не трябва да поскъпва заради замърсяването с уран.

ВиК-Хасково няма изготвен бизнес план, защото предлага кубик вода за 3,00 лева, но със завишени норми на уран и тя не е годна за ползване. Мнението изрази изпълнителният секретар на Федерацията на потребителите в България Емил Георгиев: "Явно огромното им притеснение е, че заради хаоса с питейната вода в Хасково, защото такова чудо няма никъде в страната, вкарвайки един нов бизнес план в КЕВР, както други 20 оператори, те би трябвало да дадат обяснение защо предлагат нова цена на водата".

Според техни изследвания, Алфа-активността на водата в Хасково е завишена над шест пъти. Затова от Федерацията на потребителите предлагат на КЕВР: "Да се намали цената на питейната вода в Хасково, Симеоновград, Първомай, както и във всяка друга община, в която местните ВиК оператори я доставят на своите абонати с лошо качество, най-вече Афла-активност, манган, арсен и други вредни за здравето на потребителите радиоактивни елементи".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!