Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алонсо обяви срещу кого му е било най-трудно

Фернандо Алонсо
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Фернандо Алонсо назова най-трудния съперник, който е срещал в своята кариера във Формула 1 и това е Михаел Шумахер. Двукратният световен шампион прекрати доминацията на Шумахер и Ферари през 2005, след като спечели титлата с отбора на Рено. На следващата година съперничеството беше още по-голямо, но немският пилот не успя да запише осма световна титла, преди да излезе в пенсия.

"Трудно е да кажа само едно име. Но ако трябва да е само един, то ще кажа Михаел. Не поради някаква друга причина, а защото когато аз постъпих във Формула 1, Михаел доминираше в спорта. Когато си в картинга, гледаш как той побеждава, в съвсем друга категория, и изведнъж се оказваш в борба със самия него. Тези битки определено бяха специални или по-емоционални по онова време. Смятам, че имахме, и може би в момента имаме, най-талантливото поколение. Сега всички пилоти са много добре подготвени, каза Фернандо Алонсо. Той поясни, че калибърът на пилотите е по-голям от всякога, защото в днешно време те могат да ползват много по-добро оборудване по пътя си към Формула 1.

"Те имат повече време в симулатора, в различни програми за млади пилоти, така че пристигат във Формула 1 с ниво, което беше немислимо допреди едно или две десетилетия назад. Така че, кариерата ми беше едно добро пътуване, и ако трябва да кажа един – избирам Михаел, но само по емоционални причини, не заради някакви технически аспекти", добави той.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени