Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Печат,вестници
Снимка: Ани Петрова, БНР

Американският сенатор Елизабет Уорън обяви, че ще се кандидатира за президент на САЩ на следващите избори през 2020 година, пише вестник Ню Йорк Таймс. Сенаторът демократ от щата Масачузетс, известна в партията си като радикален либерал, разпространи видеозапис, в който представя виждането си за това как да се създадат възможности за всички американци, а не само за богатите. Уорън е остър критик на политиките на големите банки и едрия капитализъм, отбелязва "Ню Йорк Таймс".

"Способно ли е руското ръководство да преодолее многовековните национални стереотипи във външната политика", пита Независимая газета. Силната армия и флот до този момент са единствените съюзници на Русия. Това коментира Александър Храмчихин, заместник-директор на Института за политически и военен анализ. Експертът посочва, че пътят на Москва на Запад е затворен. „Никакво помирение със Запада не може да има. Западът, който се отнесе грубо с Русия през 90-те години на миналия век, сега се опитва да иска от нас безусловна капитулация по всички направления", посочва още Храмчихин.

"Времето не спира за никого, а сезоните продължават да се променят" - с тези думи започва новогодишното си приветствие китайският лидер Си Дзинпин, съобщава Глобъл таймс. В изявлението си той посочва, че въпреки рисковете и предизвикателствата, китайската страна е успяла да придвижи икономиката си по пътя на високото качество и е ускорила смяната на стари техники на растеж с иновационни.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени