Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Момченце на 11 месеца беше спасено изпод развалините на жилищния блок, който се срути в Магнитогорск

Снимка: БГНЕС
Момченце на 11 месеца беше извадено живо изпод развалините на срутилия се вчера вход на жилищен блок в руския град Магнитогорск. Детето е прекарало 35 часа под руините при температура, достигаща на моменти до минус 25 градуса.


Очаква се по-късно тази вечер Иван да бъде транспортиран със самолет в Москва, където да продължи лечението му. За целта за Магнитогорск са отпътували едни от най-добрите столични реаниматолози, анестезиолози и хирурзи. Състоянието му се оценява като крайно тежко заради измръзване на крайниците, черепно-мозъчна травма и множество счупвания в долната част на крака.

Това, което е помогнало на детето да оцелее, е, че е било добре облечено и завито в леглото си. Спасителите го открили след като чули плача му. Майката на бебето и тригодишният му брат успели да се спасят скоро след рухването на сградата. Бащата също е жив и сподели пред телевизия „Русия 24“, че до последно се е надявал на чудо. Вчера рано сутринта взрив на битов газ срина един от входовете на 10-етажен жилищен блок. Днес бяха намерени още две тела, с което броят на загиналите достигна 9 души. Съдбата на 30 души остава неизвестна. Утре в Челябинска област е ден на траур. .

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна