Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джокович на полуфинал след обрат

Джокович ликува след спечелена точка.
Снимка: Ройтерс

Световният номер едно в тениса Новак Джокович се класира на полуфинал на турнира в Доха (Катар) от категория АТР 250 след като отстрани в три сета грузинеца Николоз Басилашвили с 4:6, 6:3, 6:4.

Днес сърбинът ще се бори за място на финала с Роберто Баутиста-Агут (Испания), който отстрани швейцареца Стан Вавринка с 6:4, 6:4.

Срещата на Джокович срещу 21-ия в света до голяма степен приличаше на двубоя му в сряда с унгареца Мартон Фучович. Както и Фучович, грузинецът също започна мача по-добре и спечели първия сет, а за Джокович остана да направи обрат и да вземе победата.

В първия сет Басилашвили използва две възможности за пробив и поведе с 4:1. Сърбинът върна един, но не беше достатъчно за нещо повече от 4:6 на старта.

Джокович се пробуди на време и един пробив осигури ранен аванс за 2:0, а накрая и завърши без изненади с 6:3. В третия сет Ноле пак тръгна трудно и след като взе подаване на грузинеца, върна жеста на нула! Джокович наложи контрол върху мача с 3:2, след което взе и частта с 6:4.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна