Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кристиано Роналдо с награда за №1 в света

Роналдо получава наградата си.
Снимка: Ройтерс

Кристиано Роналдо получи наградата за най-добър футболист в света за 2018 година на Globe Soccer Awards, която се връчва от Европейската асоциация на футболните агенти и от Европейската асоциация на клубовете. Наградата за португалското крило на Ювентус е пета подред, което е абсолютен рекорд. По традиция церемонията се проведе в Дубай.

Кристиано изпревари световните шампиони с Франция Килиан Мбапе и Антоан Гризман.

Също така награди бяха връчени в още няколко категории. За най-добра треньорска кариера беше отличен италианският топспециалист Фабио Капело, а за най-красив гол на изминалата година наградата отново е за Кристиано Роналдо, като избрано е попадението му за Реал (Мадрид) във вратата на Ювентус на четвъртфинала в Шампионската лига.

Наградата за най-добре представил се клуб през 2018-а година беше връчена на Атлетико (Мадрид), който спечели Лига Европа и Суперкупата на УЕФА. Най-добър спортен директор стана Фабио Паратичи от Ювентус за преговорите по привличането на Кристиано Роналдо.

Агентът на Роналдо - Жорже Мендеш спечели приза за агент на годината. Мендеш също така представлява интересите и на Жозе Моуриньо, както и на много други звезди на световния футбол.

Наградата Кариерна работа се дава на бивши футболисти, които продължават работата си в сферата на футбола, но вече на управленска позиция и се справят добре. Тази година призът беше връчен на хърватската легенда Звонимир Бобан, който заема в момента поста зам.-генерален секретар на ФИФА.

Наградата за най-добра кариера сред действащите футболисти отиде у Блез Матюиди. Най-добър треньор на годината е Дидие Дешан за спечелената с Франция титла на Световното първенство през 2018 година в Русия.

Бразилският голмайстор Луиш Назарио да Лима-Роналдо, известен още като Феномена, получи наградата най-добра карира и се връчва на звезди, които след края на кариерата си не са останали да работят в света на футбола.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна