Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гьоргес спаси мачбол и отстрани Бушар в Нова Зеландия

Бушар имаше мачбол в 12-ия гейм на третия сет.
Снимка: ASB Classic

Втората поставена Юлия Гьоргес се класира на полуфиналите на тенис турнира в Оукланд, Нова Зеландия, който е от категория Интернешънъл.

Германката, която е шампионка от 2018 г., надделя над Южени Бушар от Канада след обрат с 3:6, 6:3, 7:6(6) след два часа и половина игра, като спаси мачбол.

След разменени сетове в третата част Бушар поведе с 2:0 с пробив. Гьоргес успя да го върне в петия гейм. В 12-ия блондинката от Монреал стигна до мачбол при сервис на германката, но не успя.

В последвалия тайбрек 14-ата в ранглистата Гьоргес поведе с 6:4 точки, но не успя да спечели срещата и трябваше да чака трета възможност, за да триумфира.

Следващата съперничка на Юлия Гьоргес е Вероника Кузмова. Словачката отстрани американската тийнейджърка Аманда Анисимова след 6:3, 2:6, 6:4 в двучасов двубой.

В друг мач 18-годишната канадка Бианка Андрееску, 152-а в световната ранглиста, елиминира бившата номер 1 в света Винъс Уилямс (САЩ) с 6:7(1), 6:1, 6:3 и за първи път в кариерата си достигна до полуфинал в турнир на WTA.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна