Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нишикори прекъсна негативна серия с титла в Бризбън

Кей Нишикори спечели 12-ата си титла.
Снимка: Brisbane International

Вторият поставен Кей Нишикори спечели титлата на тенис турнира от категория АТР 250 в Бризбън, Австралия.

Японецът победи с 6:4, 3:6, 6:2 №4 в схемата Даниил Медведев от Русия след 2:05 часа игра. След последната точка шампионът въздъхна с облекчение, защото прекъсна негативната си серия от девет поредни загубени финала, започнала след успеха му през февруари 2016 година в Мемфис.

Руснакът започна с пробив, който после затвърди за 3:0. Нишикори стабилизира играта си, нагоди се към съперника и спечели следващите пет гейма. Малко след това азиатецът затвори сета с игра на нула.

Във втората част 29-годишният японец пропиля общо осем точки за пробив. В осмия гейм Медведев стигна до първия си брейкпойнт в сета и го реализира за 5:3 и след това изравни частите. Това бе първи загубен сет за Нишикори в турнира.

Деветият в света Кей се отърси от негативните емоции и след 1:1 спечели четири поредни гейма. При 5:1 японецът сервираше за титлата, но изигра слаб гейм и руснакът върна единият от двата брейка. Веднага след това обаче Нишикори дръпна с 40:0 при сервис на Медведев и реализира първата си шампионска точка, за да спечели 12-а титла.

Азиатецът, който на четвъртфиналите спря Григор Димитров, завърши срещата с 20 печеливши удари и 30 непредизвикани грешки.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени