Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Sofia Riders с Коледно мото каране в помощ на деца в неравностойно положение

Тази година инициативата е подкрепена от ВМА

Георги Боянов (в средата)
Снимка: Личен архив

За четвърта поредна година представителите на най-голямата мото организация в България - Sofia Riders, организираха мащабно Коледно мото каране в помощ на домове за деца в неравностойно положение. Тази година инициативатa бе подкрепена и от Военно-медицинска академия. 

Това което ни кара да се организираме в помощ на деца от домовете, е да върнем усмивката на лицата им, обясни пред „Хоризонт“ Георги Боянов от София Райдърс: "Смятаме, че сме социално отговорни и всеки един, който се смята за такъв, трябва да види на кого може да помогне и с какво може да помогне."  

Георги Боянов обясни, че децата от SOS младежки дом „Мечтатели“ в столицата сами са посочили от какво имат нужда. Организацията не дарява финансови средства, а предмети и пособия, от които се нуждаят в дома. В конкретния случай са доставени чинове, тетрадки, помощни материали за училище за по-големите, лежанка с тежести и много спортни пособия - топки, хилки за тенис на маса, федербал.

"Много хора и организации ни подкрепиха в събирането на средства за закупуването им - тези хора пожелаха да останат анонимни", допълни Боянов.

Мотористите, участници в Коледното мото каране, са обединени от желанието да зарадват някого. От София Райдърс подпомагат и други домове като този в Роман. "Има много добри хора. Важно е да не излизаш от вкъщи с кисела физиономия. Ако искаш да видиш усмивка, първо трябва ти да се усмихнеш и да се огледаш", твърди Георги Боянов.

Военно-медицинската академия е сред болниците, които първи реагират на нашите инициативи, включително за организиране на курсове за оказване на първа помощ на пострадали мотористи, уточни той.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна