Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десетки приятели и почитатели на актьора Иван Ласкин се простиха днес с него

| обновено на 08.01.19 в 14:41
Актьорът Калин Сърменов (вляво) и министърът на културата Боил Банов
Снимка: БГНЕС


Десетки приятели и почитатели на актьора Иван Ласкин се простиха днес по обед с него. Поклонението беше в столичния храм „Св. Седмочисленици“. 

Последно сбогом дойдоха да му кажат Ути Бъчваров, министърът на културата Боил Банов, с когото са били съученици, Калин Сърменов, председателят на комисията по култура в НС Вежди Рашидов и режисьорът Теди Москов. 

"Иван беше с непреодолим, дори за себе си, характер, страшен приятел. Избухваше много бързо. Човек, който много обичаше България и смятам, че и България много го е обичала", сподели Ути Бъчваров.

"Много е тъжно. Още един символ на поколения българи си отиде. Много умно момче беше, много талантлив, виждаше се още от ученик, че има изключителен талант", каза Боил Банов.

"Той ще ми липсва. Човек, който не влизаше в рамките", каза Вежди Рашидов.

"Марката "Чочо" – талантливи, честни, откровени хора", каза Калин Сърменов.

Теди Москов допълни: "Невероятно ерудиран. С него съм водил такива разговори по история, култура и изкуство, блестящ артист. Бог да е с него във вечния му път".

Съпругът на Аня Пенчева Ивайло Караньотов си спомни:

"Мога да говоря само хубави работи, защото го чувствах от моята кръвна група! Мъжко момче, неразбрано момче! Този свят не беше много много за него. Не беше в разбирателство със света, в който живее, защото мисля, че притежаваше качества, които го слагаха на пиедестал над другите хора. Винаги такива хора са неразбрани. Острият му език идва от неговата завишена интелигентност. Умните хора не са хлебни – хлебни значи всеугодни. Чочо е че друга порода, може би затова бяха и приятели, защото бяха противоположности. Неговато поведение ми харесваше. Той е урок за мен Зараза Банска душата поведение ми харесваше тая урок за мене".


Иван Ласкин почина в неделя на 48-годишна възраст, след като прекара последните дни в реанимацията на Военномедицинската академия. 

Ласкин става известен още като дете, след като изиграва главната роля във филма „Васко да Гама от село Рупча“ по сценарий на братя Мормареви. 

Той има в биографията си повече от 12 български игрални филма, 20 европейски и американски продукции и телевизионни сериали, сред които „Дунав мост“ и „Хайка за вълци“. 

Печелил е и наградата „Аскеер“ за изгряваща звезда.

Още за Иван Ласкин чуйте от звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени