Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Лас Вегас откриват едно от най-големите изложения за потребителска електроника

Снимка: Борислава Борисова


От днес до 12 януари в Лас Вегас се открива едно от най-големите изложения за потребителска електроника. Мнозина считат събитието за такова, което ще бележи тенденциите за цялата 2019 г. Пред БНР Владимир Владков – главен редактор на специализирания сайт „ComputerWorld“, обясни:

„Очакват се над 4400 изложители, от които 2000 са компании от САЩ. Изложението е огромно. Продуктовите категории са над 24. Във всяка от тях има хиляди продукти, хиляди нови технологии. Гвоздеите в програмата са няколко. Традиционно – изкуственият интелект е едната от застъпените теми. Втората е т.нар. 5G мрежи, в които Корея, Япония, Китай и САЩ си оспорват лидерството. … Голяма част от технологиите могат да работят и със сегашните мобилни мрежи. Някои от приложенията, например автономна кола, голяма част от интернет нещата изискват новото поколение мрежи, защото там надеждността е много по-голяма“.

Владков подчерта в предаването „Преди всички“, че през 2019 г. започват първите внедрявания на 5G услуги, като те ще са на практика демонстрационни. Според него до края на годината няма да има масово 5G смартфони.

В Лас Вегас ще бъдат показани 8k телевизори, каза специалистът. По думите му се очаква за Олимпиадата в Япония да има 8k излъчване.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна