Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отбелязваме рождения ден на Стивън Хокинг и Елвис Пресли

БНР Новини
Неда Лаптева, Мария Мира Христова и Калина Колева (отляво надясно)
Снимка: Светлана Тодорова

На осми януари отбелязваме рождения ден на английския астрофизик Стивън Хокинг и краля на рокендрола Елвис Пресли. Превърнали се в световноизвестни, променили историята, мисленето и живота по техен начин, така че да се помни от поколенията, които остават и които ще се появят в бъдеще.
На гости на водещата Мария Мира Христова гостуват Неда Лаптева и Калина Колева. През 2014 година Неда участва в състезание „Задай въпрос на Стивън Хокинг и сред милионите участници по света е избрана лично от него заради нестандартно-интересния си въпрос, а Хокинг й отговаря лично. След две години отново се среща с него. Това е среща, която тя никога няма да забрави.
Неда и Калина са фенове на Елвис Пресли още от деца. Членове са на фенклуба на певеца в България. Музиката на Елвис ще остане вечна и тя винаги ще има почитатели. Към разговора се присъедини и любимият на поколения българи музикален журналист - Тома Спространов. Както винаги влюбен в Нейно Величество Музиката. И с преклонение към Краля.
За спомените, интересните факти от живота на Елвис Пресли и каква е връзката му със „Златния Орфей“, чуйте от разговора на Мария Мира Христова с Неда Лаптева и Калина Колева.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна