Eмисия новини
от 03.00 часа

Новак Джокович идва в София

Джокович ще дойде в София след месец.
Снимка: Ройтерс

Водачът в световната тенис ранглиста при мъжете Новак Джокович ще пристигне в София като гост за турнира на АТР  в столицата през февруари. Това обяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев в студиото на "Тази сутрин" по бТВ.

"Имаме обещанието на Джокович, че той ще посети турнира като гост. Ако не като участник, то ще даде няколко безплатни уроци на нашите деца, и също да се включи в официалната част от турнира. Организацията до момента е перфектна", каза спортният министър.

Чичото на Ноле - Горан Джокович е директор на състезанието в София и ще помогне с идването му. Новак беше преди години у нас по време на снимките на филма "Недосегаемите".

За възможността Джокович да дойде в София първи написа БНР през октомври.

Изявленията на Григор Димитров относно не участието му в турнира Sofia Open Красен Кралев коментира така: "Не приемам думите му като критика, защото е имало много фючърси преди това, по времето, когато той е трябвало да играе в тях - той не е играел. Да не изместваме темата от това, че в България се организира един прекрасен ATP турнир, за който всички фенове мечтаят. Това е годината, в която този турнир е най-силен, едни от най-големите световни звезди, които са и по-напред в световната ранглиста от Григор, са избрали да участват в София. Казал съм го хиляди пъти - когато иска, Григор е добре дошъл да участва в този турнир. Ние не правим турнир за един човек, който и да е той. Поканили сме целия световен елит, от топ 30 имаме 6 тенисисти, които сами си избират София, защото знаят, че условията тук са прекрасни, българските зрители ще могат да гледат тенис от най-високо ниво."

Кралев коментира още, че България има с какво да се гордее при младите ни тенисисти, защото при 16-годишните номер 1 в света е Пьотр Несторов от Варна, при 18-годишните Адриан Андреев-олимпийски младежки вицешампион, който завърши 2018 г. като четвърти в света, сега е номер 2.

Още от