Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургаският окръжен съд даде ход на делото за смъртта на велосипедиста Евелин Дуков

Бургаският окръжен съд даде ход на делото за смъртта на велосипедиста Евелин Дуков. Той беше блъснат през декември 2017 г. в Приморско. 

Подсъдимият Владимир Колев отрича да е карал колата, а обвинението твърди, че той е шофирал с 2.7 промила алкохол. Близки на Евелин протестираха днес, а следващата седмица ще внесат предложения в парламента за законодателни промени за повишаване на наказателната отговорност на водачите в нетрезво състояние. 

"Да не бъде даден ход на делото", поиска защитникът на Колев Радостин Панев. Причината е, че обвиняемият е счупил ребра след битов инцидент и бил на лечение в "Пирогов". Въпреки това подсъдимият се яви в залата и заяви, че не е виновен. Тезата му се потвърждава от експертиза на Института на МВР, обясни Панев.

"Стъклата по неговите дрехи не съответстват от стъклата на автомобила".

Адвокатът поиска повторна комплексна експертиза, но молбата му беше отхвърлена. Вещите лица заявиха, че друг ДНК материал, освен на Колев, не е намиран в колата. Служебни кучета са разпознали миризмата му. Травмите на Ивелин са били несъвместими с живота, обясни съдебният лекар Галя Милева.

"Тежки травми, гръбначномозъчна и гръднокоремна травма".

"Колата се движеше с голяма скорост", каза свидетелят Ганчо Гаков, който обаче не е видял лицето на шофьора.

"Стъклото счупено и много бързо караше. Видях как хвърчи нещо във въздуха и това се оказа, че е колело. После видях и човека – беше починал".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!