Eмисия новини
от 12.00 часа

Ясни са проектите, които ще бъдат финансирани по Столичната програма „Култура” през 2019 г.

Снимка: Столична община

На първа сесия за 2019 г. на Столичната програма „Култура” ще бъдат финансирани 136 проекта, съобщиха от Столичната община.

Тази година проектите отговарят на Специалния приоритет: осъществяването на връзки и взаимоотношения с европейската култура и изкуство, изграждането на „културни мостове” към успелите български творци в чужбина, както и насърчаване на проекти, които свързват български и европейски творци и продукции.
Този приоритет е свързан както с равнопоставеното участие на столични творци и културни оператори в глобалните културни процеси, така и с провеждането на инициативата Европейска столица на културата в Пловдив през 2019 г.

Най скъпият проект Белезите на войната: загубеното архитектурно наследство на София е на Националния военноисторически музей - 54 660 лева.

До края на годината ще бъде обявена и втора сесия на Столичната програма „Култура”, в която ще се приемат проектни предложения само за Направление 7: „Мобилност” (външна и вътрешна). Сроковете за тях ще бъдат обявени допълнително.

Списък с проектите, утвърдени с Решение № 875/20.12.2018 г. от Столичния общински съвет за финансиране по Столична програма „Култура” за 2019 г., може да видите тук.
Още от