Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Френската комедия на абсурда "Двама съвсем голи мъже" с премиера в ТБА

Николай Урумов
Снимка: БГНЕС

“Заглавието може би подвежда, но то не е никак евтино, действително актьорите ще бъдат голи, доколко и как обаче – и те не знаят. Защо и как са попаднали голи в едно легло – нямат никакъв спомен“, разказа пред БНР режисьорът Николай Урумов за предстоящата премиера на френската комедия на абсурда “Двама съвсем голи мъже“ от Себастиан Тиери.

Когато се появява съпругата на единия от героите, в чийто дом се случва случката, започват да се оправдават и да лъжат, защото нямат отговор те самите, допълва Урумов в интервю за предаването “12+3“.

"Да, в Русе беше есента премиерата, а иначе спектакълът се играе с голям интерес, вече не само в Париж, но и навсякъде по света е поставен този текст. Изключително продуктивен и добър драматург, повратлив е Себастиан Тиери, едно от модните в момента имена.

Той дойде тук, в България, заедно със своя агент. Изгледа в Сатиричния театър представление по негов текст, а в Русе ми разказаха, че той през цялото време, при претъпкан салон от 600 зрители, ту е гледал салона и как реагира публиката, ту гледал сцената – искрено се е забавлявал и накрая е казал, че всъщност това е неговото представление. Горещо, топло представление, живо, динамично – такова, каквото той си го представя".

“По един много фин, типично френски начин, могат да бъдат поднесени (нещата) и зрителят да се забавлява и да попадне в интригите самият зрител, търсейки отговори на въпросите, които самият спектакъл поставя“.

Премиерата в София на сцената на Театър “Българска армия“ е на 13-и януари.

Цялото интервю можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна