Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Децата от градината в Дисевица вече имат най-необходимото

2
Снимка: Недка Лилкова

Деца от семейства в нужда с нисък социален статус от населените места на територията на община Плевен ще получат безвъзмездно дрешки и обувки. Те са част от пристигналите дарения в помощ на малчуганите от детска градина „Вит” в село Дисевица. В края на годината „Хоризонт до обед“ излъчи репортаж с апел от страната на Националното сдружение на сираците в България. Неговият председател Слави Михайлов след посещение за коледно тържество в градината призова за помощ на деца от бедни семейства. 

"Всеки ден пристигат десетки колети от страната и от целия свят за детската градина в Дисевица. Тази събота австриец ще докара лично събрани дрехи и обувки от Виена", допълва Ива Капсъзова, която живее дълги години в австрийската столица. Мъжът е проявил инициатива да докара лично събраните от нея дарения.

Децата са получили не само дрехи и обувки, а и пижами, четки и пасти за зъби, каза директорът на детската градина. 

Тъй като нуждите на децата са задоволени, част от дрешките ще бъдат пренасочени към други нуждаещи се деца от други населени места. За целта кметовете на селата трябва да изготвят списъци, стана ясно на среща в Община Плевен.  

Повече информация можете да намерите на страницата на Сдружението на сираците.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна