Eмисия новини
от 17.00 часа

Илиана Раева: Теодора Александрова се е отказала и не тренира

Снимка: Sportal.bg

„Теодора Александрова, доколкото знам, се е отказала и няма да тренира с ансамбъла“, това заяви пред БНР президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева  по време на контролното състезание, валидно за селекцията на националния отбор – индивидуално (жени).

„Елена Бинева се възстановява добре, предполагам в най-скоро време ще се включи на пълни обороти в подготовката. Иначе, подготовката на ансамбъла върви много добре. Новата система, която изиска Весела Димитрова с два състава показва много добри резултати. Състезателките и от втория състав са много добре подготвени, което ни дава успокоение за бъдещето“, допълни Раева.

В официалното контролно, валидно за селекцията на националния отбор – индивидуално (жени), се включиха 18 момичета.

„Това контролно ни показва състоянието на състезателките ни за следващия олимпийски цикъл, след Игрите в Токио. От всички коренно се отличава Петя Борисова, която по регламент трябваше да участва. Открояват се още Таня Воложанина, Анна Келман, Йоана Николова, Вая Драганова и Лъчезара Пекова. Вярвам, че в тяхно лице ще имаме един добър отбор за следващият олимпийски цикъл“, сподели още Илиана Раева.

Според нея в основният състав на националният отбор ще бъдат включени 6 момичета, а още 3 или 4 ще допълнят разширения тим.  Президентът на централата смята, че  повсяка вероятност новия сезон няма да започне с Гран При на Москва, както беше в последните години.

„Ще нарушим традицията. Треньорите са направили един по-различен план за участие в състезанията. Основното  и най-важното е да бъдем във върхова форма на световното първенство в Баку“, завърши Раева.

В залата контролното беше наблюдавано и от трите ни най-силни гимнастички – Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн.

„Празниците минаха много добре. Починахме си. Нямам травми в момента. Възстанових се от предишната контузия. Нямам фаворити. Всички деца са много добре подготвени и точно за това са тук. Много са работили през годините и го заслужават“, сподели Боряна Калейн.


Още от
Виктория Томова

Томова срещу квалификантка в Англия

публикувано на 17.06.19 в 16:42