Eмисия новини
от 15.00 часа

Петима пострадали при пожар в механотехникума в Кърджали

| обновено на 11.01.19 в 17:04
Коли на пожарната и на полицията пред Механотехникума в Кърджали.
Снимка: Радио Кърджали

Петима души, сред които двама огнеборци, пострадаха при пожар, избухнал днес в сградата на механотехникума в Кърджали по време на учебни занятия

От Професионалната гимназия „Васил Левски“ бяха евакуирани 60 ученици и 15 учители и помощен персонал. Щетите от огъня тепърва ще се изчисляват. Все още не се знае дали учебните часове ще бъдат подновени в понеделник.

В болница под лекарско наблюдение за 24 часа остават обгазените две жени и контузен ученик.

Единият от огнеборците е с леки изгаряния и е пуснат за домашно лечение. Вторият пожарникар е с травма на главата и след необходимите интервенции ще бъде решено дали да остане в болницата.

Малко след началото на часовете днес следобед учители усещат мирис на изгоряло. За кратко време коридорите на училището се изпълват със задушлив дим. Веднага навън са изведени ученици и учители. Оказва се обаче, че на втория етаж има останали хора.

„Четирима ученика и две учителки, които оттатък със стълба ги свалиха през прозореца“, разказа директорката Нина Терекиева. „При слизането един от учениците падна и се е наранил, и двете колежки, които може би са леко обгазени“, добави тя.

Огънят е тръгнал от стая в приземния етаж на училището, каза директорът на Противопожарната служба комисар Сергей Заимов.

„Пожарът се е развил в основъчната клетка. Долу са горели отпадъци, непотребни вещи. Причините тепърва се изясняват. Възможни са версиите и електрическа инсталация, но твърде вероятно е и да е човешка небрежност. В случая говорим за пушене“, обясни той.

Още от

Две нови линейки за ЦСМП - Плевен

публикувано на 25.06.19 в 13:47

Авария спря ферибота при ГКПП-Свищов

публикувано на 25.06.19 в 11:54