Eмисия новини
от 12.00 часа

Националният съвет на БСП е приел с пълно единодушие проекта "Визия за България"

| обновено на 12.01.19 в 15:39
Националният съвет на БСП прие с пълно единодушие проекта "Визия за България"
Снимка: БГНЕС

Националният съвет на БСП е приел с пълно единодушие проекта "Визия за България".

Съветът обсъди проекта  "Визия за България" и предизборната си платформа за европейските избори, които трябва да бъдат утвърдени от конгреса на партията на 26 януари.

За пръв път той беше представен в средата на месец юли на 2018-та година, след което са се провели над 570 срещи с браншови и синдикални организации, членове и симпатизанти на БСП, граждани и експерти в цялата страна.

При обсъждането на проекта най-много предложенията е имало в сферите - социалната политика, образованието и науката, регионалното развитие, земеделието и здравеопазването.

От началото на февруари ще започнат номинациите за евродепутати в основните партийни организации на БСП, в средата на март ще е ясно кой ще е водачът, а през април - и цялата листа.

Президентът на ПЕС и ръководителят на делегацията на българските социалисти Сергей Станишев заяви, че след важните постижения са отхвърлените от транспортната комисия два от трите доклада по проекта "Мобилност" и обновената позиция на Европарламента за пълноправното членство на България в Шенген и доклада за европейския орган по труда, който е на финалната права.

На въпрос, дали ще води евролистата на БСП, Станишев коментира:

"Аз не виждам  голяма драма. Това не е тема на дневния ред на заседанието. Оставете този разговор за после".

А депутатът Георги Гьоков коментира:

"Сергей Станишев като председател на партията на европейските социалисти има място в листата".

Заместник-председателят на БСП Деница Златева коментира, че - "Всички сегашни евродепутати имат място в следващата листа".

Националният съвет на БСП се събра на първо заседание за годината.

Отчет за дейността на евродепутатите от левицата представи лидерът на Партията на Европейските социалисти Сергей Станишев. Той посочи, че промените в пакета мобилност са сред големите успехи на депутатите-социалисти и още:

"На финалната  права е европейският орган  по труда. Ето докладчика Георги Пирински и този орган ще позволи да се отстояват права на хората на труда много по-ефективно във всички страни да се спазва европейското законодателство, така че социалистите в европарламента има какво да представим", каза Станишев.Още от