Eмисия новини
от 01.00 часа

Йоханес Бьо спечели преследването в Оберхоф, българите нямаха ден

Йоханес Тингес Бьо
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Норвежецът Йоханес Тингнес Бьо спечели преследването на 12,5 километра в Оберхоф от Световната купа по биатлон. Българите, които трябваше да вземат участие в днешното състезание, не успяха да направят нещо запомнящо се. Антон Синапов избра въобще да не стартира, Димитър Герджиков не финишира, а Красимир Анев остана на 36-о място с две грешки в стрелбата и изоставане от 3:38.8 минути от Бьо.

Норвежецът направи три грешки при стрелбата, но още след първото посещение на огневия рубеж пое лидерската палка заради слабото представяне на победителя във вчерашния спринт Александър Логинов от Русия. До края той нямаше никакви проблеми и финишира с време от 34:29.8 минути. На второ място в днешното преследване остана германецът Арнд Пайфер, който с атака във финалните метри изпревари безгрешния в стрелбата Лукас Хофер от Италия. Пайфер изостана с 15.1 секунди от Бьо, а Хофер с 15.8. Французинът Мартен Фуркад завърши четвърти 32.6 секунди, като двете грешки при четвъртата стрелба го лишиха от възможността да атакува дори първата позиция. Челната шестица бе допълнена от Логинов и Симон Дестьо (Франция), които бяха и последните на под минута изоставане от Бьо.

В генералното класиране за сезона води Йоханен Тингнес Бьо с 542 точки, пред Александър Логинов с 412 и Мартен Фуркад с 342. От българите най-напред е Красимир Анев, който е 37-ми със 75 точки. В преследването първото място отново е за Бьо с 212 точки, пред Логинов със 178 и Пайфер със 149.

В неделя биатлонистите застават на старт за щафетата на 4х7,5 километра.

Още от