Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фирми протестират в Пловдив против поскъпването на тока

Около 200 представители на фирми протестираха в Пловдив
Снимка: Кремена Данева, БНР



Около 200 представители на фирми, получили предупреждения от енергийния си доставчик за предстоящо значително поскъпване на електроенергията, която получават, вследствие на увеличаване на цената на енергийната борса, протестираха тази сутрин в Пловдив.

Собствениците на фирми и хората, които работят в предприятията, се събраха пред централата на И ВИ ЕН, за да кажат, че 37-процентното увеличение на цената на тока на борсата е възмутително. За всички нас това е катастрофа, твърдят те.

А работниците подчертаха: "Ние сме избрали да останем в България. Искаме да имаме работа тук! Притесняваме се, че договорът на нашия работодател е обвързан с повишението на електричеството и, в някакъв момент, той ще се наложи да съкращава хора". 

Управляващите и регулаторът трябва да се намесят,  категорични бяха протестиращите, които проведоха и шествие до сградата на Областната управа, издигнали плакати "Да ударим шалтера на държавното безхаберие" и "Енергийната борса ни убива". Протестът протече мирно и не създаде сериозни затруднения в трафика.


Още за протеста чуйте от репортажа в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени