Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва модернизация на електропреносната мрежа на Сапарева баня

Снимка: БГНЕС

ЧЕЗ-Разпределение започва монтирането на автоматизирани съоръжения по електропроводите, които доставят електроенергия за Сапарева баня и района, каза кметът на общината Калин Гелев. Той е имал няколко срещи с представители на компанията заради честите спирания на електрозахранването за курорта.

Ще бъдат монтирани 3 дистанционно управляеми устройства и 3 устройства с дистанционно предаване на данни по електропроводите „Яхиново“ и „Сапарева баня“. Автоматизираните елементи дават възможност за много по-бързо локализиране на повреди.

През 2018 г. ЧЕЗ-Разпределение монтира на електропровод „Яхиново“ 4 автоматизирани устройства и 298 нови съвременни изолатори от силиконов тип. Компанията монтира нов трафопост и реконструира кабелна линия 20 kV в село Крайници. 

За тази година инвестиционната програма на дружестовото за Сапарева баня  е за около 150 хил. лева, обяви кметът Калин Гелев:

"Отделили сме им две петна за два трафопоста на територията на община Сепарева баня. Единият е на 200 метра южно от общината, а другият е в района на Баня. Ще ги правят. Те ги имат предвидени в бизнес програмата".
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна