Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Институтът "Ройтерс": Българите вярват най-много на Българското национално радио

Снимка: Ани Петрова, БНР

Най-много българи вярват на Българското национално радио като източник на достоверна информация. Това сочи новият медиен доклад на Института за изследване на журналистиката "Ройтерс" към университета в Оксфорд. Българското национално радио е и в топ пет на всички медии в България, чиито новини са най-използваният източник на информация. 

Българското национално радио е с най-голямо доверие като медия сред българите. Тенденция, която се запазва за втора поредна година, откакто страната ни е включена в проучването на института "Ройтерс". По скалата от 1 до 10 оценката на БНР е 7,29. 

Новините на БНР са и в топ пет на най-използвания източник на информация на фона на всички медии, в това число телевизии, радиа и печатни медии. Като обща характеристика на водещите телевизии се посочва нежеланието им да критикуват основните политически лидери. Според доклада телевизията остава важен източник на новини в България, като същевременно най-използваните новинарски сайтове са тези на големите телевизионни канали. В същото време едва 38 процента от българите имат доверие в новините. 

Това е един от най-ниските резултати от всички страни, които намират място в новия медиен доклад на института "Ройтерс", който се публикува за осма поредна година.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна