Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делото срещу бившия кмет на Тетевен отново се отложи

Поредното заседание по делото срещу бившия кмет на Тетевен Милен Милев, неговия заместник Детелин Пърлев и главната счетоводителка на общината Ирена Тихолова отново беше отложено. Този път заради неявяване в залата на четвъртия подсъдим Биляна Василева. Процесът продължава вече повече от три години.

Милев и Пърлев бяха арестувани през март 2014 г с обвинения за длъжностни престъпления, свързани с обществена поръчка за доставка на храни в социални заведения в Тетевен. Бившия кмет посочи, че те са несправедливи.

„Отлага се, защото има няколко обвиняеми, случиха се много неща в това време. Когато има много обвиняеми и свидетели, тези процеси са тежки. Чувствам се зле. Първо, аз бях отстранен, според мен неоснователно. Не можах да си довърша мандата. Обърка ми се животът“.

В хода на досъдебното производство като обвиняеми бяха привлечени Тихолова и Василева, която днес не се яви на заседанието, представяйки болничен лист.

Служебният ѝ защитник Ава Михайлова обясни:

„Има медицинско удостоверение, представено по делото за заболяване на детенцето ѝ, и за това не може да се яви. За днешното заседание трябваше да се разпитват свидетели, които имат отношение към нейното обвинение“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!