Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Понижение на акциите на Citigroup след смесени финансови резултати за последното тримесечие

Акциите на Citigroup Inc. се понижиха с над 1% нa извънборсовата търговия, след като голямата американска банка отчете по-добри от очакваното печалби за последното тримесечие на 2018-а година, но при изненадващо понижение на приходите.

Нетната печалба на финансовата компания достигна 4,31 млрд. долара, или 1,64 долара за акция, през последните три месеца на 2018-а година спрямо загуба за 18,89 млрд. долара, или по 7,38 долара за акция точно преди година, когато Citigroup трябва да плати еднократна такса за 22,6 млрд. долара с оглед на приетото от Белия дом съкращаване на данъците. Изключвайки еднократни разходи, печалбата на Citigroup беше в размер на $1,61 за акция, надвишавайки осреднените очаквания за печалба от $1,55.

Приходите на голяма банков институция обаче се понижиха с 2% до 17,12 млрд. долара от 17,50 млрд. долара година по-рано при очаквания за слабо повишение на приходите до 17,55 млрд. долара. Основна причина за по-слабите данни е резкия спад при търговията с фиксиран доход, засегната негативно от нестабилността на финансовите пазари в края на изминалата година. Приходите от фиксирани приходи намаляха с цели 21% през последното тримесечието поради увеличаването на кредитните спредове.

Citigroup е първата от големите американски банки, които ще представят корпоративните отчети за четвъртото тримесечие на изминалата година. По-късно тази седмица ще бъдат представените финансовите резултати на JPMorgan Chase & Co, Bank of America Corp и Goldman Sachs.

Днешните резултати на Citi обаче може да не са добра индикация за финансовите отчети на повечето американски банки, тъй като те получават приблизително половината от приходите си извън САЩ.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени