Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Кралев награди призьорите в анкета за млади спортисти

Кралев с победителите в допитването.
Снимка: ММС

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди призовата тройка в първото издание на анкетата на информационна агенция "Блиц" "Спортист на България до 18 години за 2018 г." 

Победители станаха двойните шампиони от младежките олимпийски игри в Буенос Айрес - акробатите Мирела Костадинова и Панайот Димитров, които събраха 26 328 гласа. На второ място с 25 013 гласа е бронзовата медалистка от Световно първенство за жени в олимпийското карате Ивет Горанова, а трета е Олимпийската и световна шампионка за девойки в тройния скок Александра Начева. 

"Радвам се, че българските фенове оцениха по достойнство труда на нашите победители, които са представители на изключително труден и рисков спорт. Пожелавам им да са здрави и да се радват на успехите си. Те имат още дълъг път, който трябва да извървят и дано някой ден акробатиката влезе в програмата на традиционните олимпийски игри, за да могат да усетят тръпката и от олимпийската титла. Те са чудесни българи с огромен дух и големи сърца, които се борят по най-добрия начин за името на България", каза след наградждаването Кралев.

Министърът обяви, че победителите в анкетата на "Блиц" ще бъдат наградени в категорията за най-добър спортист до 18 години и на организираната от ММС и Спорт Тото церемония "Нощта на шампионите", която ще се проведе тази събота. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!