Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Sofia Game Jam Week ще се проведе от 21 до 27 януари


От 21 до 27 януари в три културни института в центъра на София ще се проведе първото издание на Sofia Game Jam Week - инициатива, посветена на изкуството да създаваш видео игри.

Амбициозното събитие има за цел да покаже на младите хора в България, че могат да се реализират успешно в сферата на създаването на видео игри и специални ефекти в собствената си страна, сподели Вержиния Кирова от организаторите пред БНР.  Предвидени са 5 основни събития – първият в България специализиран Gaming Job Fair, серия от четири вечери с лекции за гейм разработване и хакатонът Sofia Game Jam, който се провежда за шеста поредна година, допълни тя. Посетителите ще могат да се запознаят директно с най-големите български гейм студия и да научат за възможностите за работа и стаж в тях. Лекциите в четирите дни са безплатни.

Филип Търпов поясни:

„Важното е просто да създадем някакво малко общество и хората се запознаят едни с други, понеже всяка година имаме почти различни хора. Почти не повтаряме 5 поредни години. Има и връщащи се, но те са 20-30 от около 100“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна