Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АБВ настоява опозицията да иска вот на недоверие на правителството

Председателят на АБВ Румен Петков
Снимка: БГНЕС

Извънпарламентарната партия АБВ настоява опозицията да внесе вот на недоверие на правителството. От партията ще представят на парламентарните групи на ДПС и БСП своите две предложения - вот на недоверие за цялостна политика или в областта на отбраната заради обществената поръчка за модернизация на армията чрез купуване на нови изтребители.

Според председателя на АБВ Румен Петков мотивите за вота се съдържат в доклада на двама министри - Красимир Каракачанов и Емил Караниколов.

„В своя доклад до правителството те констатират, че получените предложения показват, че предложението на САЩ за новопроизведени самолети не отговаря на исканата структура и не съдържа необходимата информация. Няма друг случай, в който да е поругано по такъв начин решение на парламент, задаващо съвършено конкретни параметри и задачи“, каза Петков.

„Ако ще променяме условията, ние трябва да стартираме процедурата отначало. Предвидените милиарди за превъоръжаване на ВВС създават повече скандали, отколкото перспектива“, добави той.

От АБВ напомниха, че са за налагане на мораториум, а предвидените за нови изтребители пари да бъдат вложени във високи технологии, образование и мерки за справяне с демографската криза.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна