Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Пазарджик прекратява договора за синята зона с фирмата на фамилия Върбакови

Снимка: БГНЕС

Община Пазарджик ще прекрати договора за синята зона с фирмата концесионер на фамилията Върбакови. Причината са новите правила за организация на движението и натрупаното обществено недоволство срещу агресивното поведение на служителите, които принудително преместват неправилно паркиралите коли.

Измененията в нормативните документи са значителни и не могат да бъдат предоговорени с анекс, затова през следващия месец ще бъде обявена нова обществена поръчка.

Кметът Тодор Попов съобщи, че в града има натрупано напрежение срещу действията на фирмата концесионер.

"Тези много грубо влезнаха, някак си това създаде напрежение, защото на всички, сега каквото и да си говорим, е ясно, че няма как да няма синя зона в центъра на голям град, но хората, някак си не бяха подготвени. Затова пък и тези доста се престараваха, нали бяха доста сини. Няколко пъти аз съм ги събирал и съм им правил забележки, но то е въпрос на манталитет и на възпитание".

В случай че фирмата на фамилията Върбакови обжалва прекратяването на договора, до избора на нов концесионер стопанисването на синята зона ще бъде поето от Общината, като правилата ще са по-поносими за гражданите, допълни кметът Тодор Попов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна