Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ювентус спечели Суперкупата с гол на Роналдо

Кристиано Роналдо вкара гола за победата.
Снимка: БТА

Кристиано Роналдо се оказа за пореден път решаващата фигура в Ювентус и донесе победата над Милан с 1:0 в мача за Суперкупата на Италия. Срещата се игра на стадиона в Джеда (Саудитска Арабия), а росонерите завършиха с 10 човека заради червен картон на Франк Кеси в 74-ата минута заради груб фаул в краката на Емре Джан.
Ювентус държеше инициативата през първото полувреме, но трябваше да изтръпнат всички в бяло-черно, когато Патрик Кутроне удари горната греда три минути след началото на втората част. Кристиано Роналдо с глава донесе успеха на Юве в 61-ата минута, засичайки центриране на Миралем Пянич. Роналдо се измъкна от засадата, стреля не особено силно, но въпреки това топката мина през ръцете на вратаря на Милан.
Пянич обаче беше и в основата на ситуацията за Милан, след като сбърка при изнасянето на топката, тя отиде у Кутроне. Той стреля без да се бави, но шансът му изневери.
Веднага след това имаше две ситуации за Юве, като първо те искаха дузпа заради неволна игра с ръка на Кристиан Сапата, а в 58-ата минута мощен удар на Роналдо беше спасен от вратаря Донарума.
Иначе шампионите в Серия А спечелиха и Купата на Италия, пак срещу Милан. Днес Старата госпожа вдигна Суперкупата на Италия осми път, вече веднъж повече от днешния си съперник.
Това е първи трофей за Роналдо с екипа на италианския отбор, след като той пристигна през лятото от Реал (Мадрид).
Червеният картон на Кеси беше с решаващата намеса на ВАР-екипа. Две попадения на Ювентус правилно не бяха зачетени заради засади. Потърпевши се оказаха Блес Матюиди в 34-ата минута и Паоло Дибала в 68-ата минути.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!