Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марсело Биелса: Шпионирам всички

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Аржентинският мениджър на английския Лийдс Юнайтед Марсело Биелса призна, че хора от неговия екип по различни начини са успели да наблюдават тренировките на противниците във всичките си мачове до момента в Чемпиъншип. Признанието на Биелса на пресконференция днес скандализира английската футболна общественост, като най-вероятно ще бъде стартирана и процедура за футболен шпионаж.

"С няколко думи ще ви кажа, че ние сме изследвали всички наши противници, с които играем всяка седмица, и сме наблюдавали техни тренировки точно преди да играем срещу тях, заяви Биелса. Дарби Каунти беше отборът, който изпрати жалба след установено наблюдение от страна на човек от щаба на Биелса преди гостуването им на Елънд Роуд в петък.

След поражението с 0:2 Франк Лампард- мениджър на Дарби, нарече инцидентът неетичен, обосновавайки се как е попречило на подготовката на тима.

Всеки има право на мнение, но направеното от нас не е незаконно. Можем да спорим дали е етично, но със сигурност не сме нарушили закона. Моята цел е да направя разследването по-лесно, така че ще съдействам, ако трябва. И ще приема наказание, ако ми се наложи такова. Повтарям обаче, че действията ми не са незаконни", добави бившият старши треньор на Атлетик (Билбао) и за доказателство на самата пресконференция даде няколко примера с тактически постройки на Дарби Каунти.

"Ние ще се чувстваме виновни, ако не работим достатъчно. Но нямам намарение да се чувствам глупаво, ако не съм нарушилъ никакви забрани или закони, каза още опитният специалист.

Лийдс води в класирането на второто ниво на английския футбол с 54 точки, с 4 над Шефилд Юнайтед. Дарби Каунти е на последното място за плейофите, 6-ото, с 43 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна