Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Накъде в София

ШОУ
В 20:00 часа в зала 1 на НДК започва спектакълът The Illusionists Live - Direct from Broadway. Удивителното шоу представя най-добрите илюзионисти в света - Luis De Matos (Мастърът / The Master Magician), James More (Измамникът / The Deceptionist), Enzo (Незабравимият / The Unforgettable), Andrew Basso (Измъкващият се / The Escapologist), Yu Ho-Jin (Манипулаторът / The Manipulator), Kevin James (Изобретателят / The Inventor) и Sos & Victoria (Трансформиращите се / The Transformationists). До момента милиони хора по света са видели изпълненията им в продукцията, която представя невероятните им таланти заедно на сцената. The Illusionists Live - Direct from Broadway ще има още няколко представления през следващите дни.
КИНО
В кино „Люмиер Лидл” от 19:00 часа ще бъде показан филмът „3100 мили”.
ТЕАТЪР

"Развратникът" от Ерик Еманюел Шмит ще има премиера от 19.00 часа в Театър "София". Постановката е на режисьора Стоян Радев.

Два спектакъла включва в 19.00 часа в афиша си Народният театър "Иван Вазов" -" Полет над кукувиче гнездо" на Александър Морфов на голямата сцена и "Жана" на Явор Гърдев - на камерната. В главната роля е Светлана Янчева.

Първата премиера в Сатиричния театър за 2019 година е постановката на проф. Румен Рачев "Оркестър Титаник" от Христо Бойчев. Спектакълът е съвместна продукция с Общинския драматичен театър в Кюстендил. Началото е в 19.30 часа.

Постановката на Асен Шопов "Тайната вечеря на дякона Левски" е предложението на Театър "Българска армия" за тази вечер. Началният час е 19.00.

"Двама на люлката" ще видим от 19.00 часа на Сцена "Сълза и смях" с Герасим Георгиев - Геро и Елена Атанасова.

МУЗИКА

Концертът на Софийската филхармония с диригент Стилиян Киров може да посетите тази вечер в зала "България".В програмата са включени Концерт за пиано и оркестър номер 2 от Ференц  Лист и Симфония номер 4 от Йоханес Брамс. 

ЗНАНИЕ

В Литературен клуб „Перото” от 17:00 часа ще бъде представена кампанията „Образование 4.0”. Инициативата се основава на разбирането, че българските деца са много активни в интернет и това не е пречка, а възможност за подобряване на учебния процес. Техните навици за онлайн комуникация и използване на глобалната мрежа могат да бъдат използвани като база за постепенно пренасочване на учебния процес в новата дигитална среда.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени