Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържан е шофьорът на "Пежо", разигравал полицията в 360 км гонка

Екшън като на кино в Централна България. Всичко започна, след като водач на пежо не спрял на стоп палка на екип от КАТ в Стара Загора
Снимка: БГНЕС

Криминално проявеният мъж, избягал от полицията през нощта, е задържан в района на град Мъглиж, предаде БГНЕС.

По-рано между Ръжена и Ягода бяха задържани другите двама негови спътници, с които разиграваха полицията в 360-километрова гонитба из Централна и Южна България.

Трима мъже, единият от които с криминално досие, след употреба на алкохол бягаха от полицията цяла нощ.

Гонката, започнала в малките часове, започнала от Стара Загора. Там шофьорът на лек автомобил „Пежо” не се подчинил на стоп палка и заедно с двамата си спътници, отпрашили към Чирпан.

Полицията тръгнала след тях. Отправили се към Пловдив, после Раковски, после пак Пловдив, завъртели отново към Раковски, където влезли и в града. Поели към Подбалканския път, минали са през Калофер, където за малко не блъснали пешеходци.

Към момента е установено, че автомобилът на бегълците не е собственост на нито един от тримата, които са пътували в него. 

Тримата са били в казино в Стара Загора снощи, където са употребили алкохол. След това са се качили в автомобила, който на този етап не е и обявен за краден, най-вероятно им е предоставен от техен близък.

Лекият автомобил беше запечатан от полицията, натоварен на платформа и откаран към Районното управление, където ще бъде извършен обстоен оглед.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна