Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Societe Generale предупреди за спад на приходите с 20 на сто в края на 2018 година

Голямата френска банка Societe Generale заяви в четвъртък, че финансовите ѝ резултати през последното тримесечие на миналата година са били засегнати негативно от предизвикателната среда на световните капиталови пазари и това ще доведе до спад на нейните приходи от търговията на глобалните пазари и от бизнеса с инвеститорските услуги, съобщава MarketWatch.

Водещият френски кредитори очаква приходите от този бизнес да спаднат с около 20% през четвъртото тримесечие и с 10% за цялата 2018-а година. Пазарните рискове също би трябвало да нараснат значително, заявиха от компанията.

От Soc Gen посочиха, че представянето на нейните бизнеси, свързани с банкирането на дребно и с финансовите услуги, както и консултантския ѝ бизнес би трябвало да бъдат стабилни през последното тримесечие.

Компанията предложи дивидент за 2018-а година от 2,20 евро на акция, като акционерите имат възможност да получат тези дивиденти под формата на акции.

Освен това от Soc Gen заявиха, че през четвъртото тримесечие банката ще впише в отчета извънредни такси в размер на 240 милиона евро.

Като се вземат предвид както продажбите, така и придобиванията, Societe Generale посочи, че  отношението на базовия собствен капитал от първи ред (CET1 ratio), който е мерило за финансовата сила на дадена банкова институция, се очаква да бъде между 11,4% и 11,6% през последното тримесечие на изминалата година.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!