Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Млади социалисти от Велико Търново изпратиха на военния министър тухла от 1888 година

Младежката организация на БСП във Велико Търново изпрати на вицепремиера и военен министър Красимир Каракачанов тухла от 1888 година от разрушените казарми на 18-и Етърски пехотен полк.
Снимка: Здравка Маслянкова

Младежката организация на БСП във Велико Търново изпрати на вицепремиера и военен министър Красимир Каракачанов тухла от 1888 година от разрушените казарми на 18-и Етърски пехотен полк. Младежите настояват за държавна намеса за спасяването на поне една от казармите, която да бъде превърната във военен музей.

Казармите днес се намират на общинска територия в Старото военно училище. Част от тях са разрушени при изграждането на водния цикъл на Велико Търново преди десетина години. Всички казарми ще бъдат съборени, защото върху руините им ще бъде изграден новият градски център.

Младежката организация на социалистите в града се обърна за помощ към вицепремиера Красимир Каракачанов, посочи нейният председател Михаил Михалев:

"Тази тухла я изпратихме на военния министър. Той да обърне внимание как 130-годишни сгради се рушат във Велико Търново и са оставени на произвола на съдбата. Очакваме от г-н Каракачанов да вземе отношение за тези имоти, въпреки че те са общинска собственост и буквално са обречени от местната власт".

Според Община Велико Търново старите казарми са негодни.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени