Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСК смята, че работата по Закона за горивата може да приключи до седмици

Снимка: БГНЕС


Браншовите организирации на Българската стопанска камара постигнаха съгласие по спорните текстовете от Закона за горивата. Предложенията ще бъдат внесени в парламента до 23-и януари и засягат промените, свързани с така наречените ведомствени бензиностанции, съобщи Андрей Делчев от Петролната и газова асоциация.

"Законът принципно забранява зареждането от мобилни бензиностанции. Прави изключение за някои сектори. При земеделците е решен този проблем, при строителите за категории първа и втора категория строежи. Сега предлагаме да се реши за Минната камара. Намираме още удачни решения за Строителната камара. Сега се поставя въпросът за металургията, тъй като и там има специални казуси за зареждане на локомотиви и за зареждане на други специални машини. Предполагам, че ще намерим решение и на това", коментира Делчев.

От Стопанската камара смятат, че необходимите промени в текстовете на закона могат да се осъществят в рамките на няколко седмици и затова не е необходимо отлагането му с половин година.

Парламентарната комисия за приходните агенции и борбата със сивата икономика, чийто председател Емил Димитров-Ревизоро беше инициатор на приемането на закона ще заседава по темата по-късно днес.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени