Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анастасия Кузмина спечели спринта в Германия

Кузмина стреля без грешка
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Трикратната олимпийска шампионка Анастасия Кузмина (Словакия) спечели спринта на 7.5 км от Световната купа по биатлон в германския зимен център Руполдинг.

34-годишната Кузмина повали всичките 10 мишени и финишира за 19:15.1 минути. За нея това е втора победа за сезона и 15-а в кариерата й. 

"Много съм щастлива. Не е нормално за мен да стрелям без грешка", каза Кузмина след състезанието.

Втора на 11.5 секунди също с чиста стрелба завърши италианката Лиза Витоци, която спечели последните два индивидуални старта. 
Шведката Хана Йоберг се класира трета на 29.1 секунди с 10 от 10 повалени мишени.

Двукратната олимпийска и седемкратка световна шампионка Лаура Далмайер от Германия се завърна на пистата след заболяване и се нареди девета без пропусната мишена и на 47.7 секунди след победителката. За нея това е едва трети старт от началото на сезона.

Българките останаха извън първите 50. С най-предно класиране е Десислава Стоянова - 53-а с една грешка и пасив от 2:10.7 минути. Емилия Йорданова е 77-а също с един пропуск в стрелбата и изоставане от 2:43.2 минути, а Милена Тодорова е 82-а с една пропусната мишена и на 2:52.3 минути след победителката.

В класирането за Световната купа начело е Доротея Вирер (Италия) с 476 точки, която днес остана шеста с една грешка и пасив от 40.2 секунди. Втора е Лиза Витоци с 450 точки, а трета словачката Паулина Фиалкова с 401. Емилия Йорданова е 80-а със 7 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна