Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Погба: Давид де Хеа е по-добър от Буфон

Пол Погба
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пол Погба вярва, че Манчестър Юнайтед се завръща към своята идентичност под ръководството на Оле Гунар Солскяр. Норвежецът, който пое временно отборът на „червените дяволи” след уволнението на Жозе Моуриньо, се нареди сред най-успешно стартиралите мениджъри на „Олд Трафорд”. Солскяр записа шест поредни победи в първите си шест двубоя край тъчлинията за Юнайтед. Френският национал отбеляза четири гола и подаде пет пъти в мачовете под ръководството на норвежеца.

"Притежаваме много повече топката, откакто играем с Оле Гунар Солскяр. Знаем как да атакуваме и какво трябва да правим. Имаме ясно изграден план за дадения мач и сме наясно с всичко”, сподели Погба пред Sky. В неделя Юнайтед победи като гост Тотнъм с 1:0. Голът дойде от Маркъс Рашфорд през първото полувреме, а невероятните изяви на Давид де Хеа през втората част донесоха трите точки на шестия в класирането на Англия.

"Приближаваме се до челото, а това е добре. Нуждаем се от точките и показахме колко голям отбор сме. Не мога да се съглася, че сме късметлии, тъй като ти сам трябва да си донесеш късмета. Давид свърши своята работа и съм му благодарен. Отборът се представи на много добро ниво, а това е важно, когато играем срещу добър отбор. Не може да не го потвърдим това за Тотнъм, тъй като разполагат с брилянтни изпълнители. Де Хеа определено е един от най-добрите вратари, ако ли не най-добрият в света. Нуждаем се от него и е добре да играе за Манчестър Юнайтед. Съжалявам за Джиджи Буфон, но мисля, че и той самият ще го потвърди. Целта ни за първенството е ясна – да завършим в четворката. Ние сме Манчестър Юнайтед и знаем къде трябва да принадлежим. Голям клуб сме, с топ играчи”, добави Погба.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени