Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров за пети път на осминафинал в Мелбърн

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Поставеният под №20 Григор Димитров се класира за пети път в кариерата си и трети пореден на осминафинал на Откритото първенство на Австралия по тенис след 2014-2015 година и 2017-2018 година.

Българинът се наложи над 102-ия в световната ранглиста Томас Фабиано от Италия със 7:6(5), 6:4, 6:4.

Димитров започна нахъсано мача и заслужено проби за 4:2. В следващия гейм обаче имаше проблеми със сервиса. Фабиано поведе с 40:0 и направи рибрейк при третата си възможност, когато топката от форхенд на Григор спря в мрежата. Стигна се до тайбрек. В него 27-годишният хасковлия направи решителен минипробив за 6:5 точки и веднага след това затвори частта.

Въодушевен от успеха българинът започна следващия сет с пробив. Италианецът успя да го върне за 3:3, но това само амбицира Димитров. Той моментално направи нов брейк, след като направи перфектен прехвърлящ удар при последната точка. При 5:4 Григор подаваше за спечелване на сета. Той поведе с 40:15 и затвори частта с десетия си ас.

В третия сет Григор стигна до брейк за 4:3 след топка в аут на 29-годишния италианец и след това затвърди на 15. При 5:4 българинът сервираше за място на осминафиналите. Бързо стигна до 40:0 и реализира още първия мачпойнт за радост на многобройните българи по трибуните.

Снимка

Димитров завърши срещата с 37 печеливши удари (13 аса) при 33 непредизвикани грешки (3 двойни). Първата ни ракета вкара 63 процента първи сервис и спечели 85 процента от точките при разиграването му.

В следващия кръг, в неделя, Григор Димитров ще се изправи срещу победителя от мача между непоставените Андреас Сепи (Италия) и Франсис Тиафо (САЩ).


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени